Ve středu 12.1. jsme se zúčastnili workshopu z projektu Plzeňského kraje. Já jsem pracoval se se dvěma studenty v kuchařské části, která byla zaměřena na filetování dravých ryb, pstruha lososovitého a sivena. Ve dvou různých kuchyních byla nejdříve vždy ukázka filetování a poté se z ryb vyráběli výrobky k rybímu menu. Šlo o tatarák, různé druhy předkrmů, různě upravené filety jako hlavní pokrm a zajímavé druhy ozdob z rybí kůže. Skupina číšníků zkoušela servis vína a jednoduchou obsluhou servírovali předkrm. Banketní obsluhou poté servírovali hlavní chod a vyšší formou banketní obsluhy flambováním servírovali dezert. Každý z účastníků měl možnost pracovat samostatně pod dohledem německého instruktora. S překladem pomáhali tlumočníci, jeden z Čechů studujících na škole a také mistři. Akce byla velmi pěkně zorganizovaná a pro učně určitě velmi přínosná. Luboš Fiala
![](https://soudom.cz/wp-content/uploads/2022/01/272027785_3112426672372586_4217937448814787405_n-1024x682.jpg)
![](https://soudom.cz/wp-content/uploads/2022/01/272056470_3112426789039241_400111641952422516_n-1024x682.jpg)
![](https://soudom.cz/wp-content/uploads/2022/01/272107712_3112426869039233_6151364569658427380_n-1024x682.jpg)