Střední odborné učiliště Domažlice

Budoucí kuchaři-číšníci se seznámili s novými trendy ve svém oboru na veletrhu HOGA Norimberku

Budoucí kuchaři-číšníci se seznámili s novými trendy ve svém oboru na veletrhu HOGA Norimberku

V pondělí 18. 10. se žáci oboru kuchař-číšník spolu s dalšími zájemci pod vedením Mgr. Bláhové a Mgr. Böhmové vypravili do německého Norimberku na vyhlášený veletrh hotelnictví a gastronomie HOGA.

V prostorách norimberského veletržního centra se žáci seznámili s aktuálními trendy v oboru gastronomie. Prezentována byla například nejnovější kuchyňská technika značek Bäko,  Cup & Cino, Elge, baristické potřeby pro kavárny, rezervační technologie, spotřebiče, sety na slavnostní stolování a mnoho dalšího.

Nedílnou součástí veletrhu byly také degustace místních specialit. Návštěvníci měli možnost ochutnat typické bavorské pokrmy (rösti, špecle, sýry, saláty, sekanou), ale také vánoční cukroví, ovocné šťávy, nejrůznější druhy pečiva a další německé pochutiny. Diváci mohli dále pozorovat bavorské kuchařské hvězdy přímo v akci – v rámci tzv. live cooking.

Pro zájemce byly připraveny rovněž poutavé přednášky s odborníky, kuchaři i hoteliéry, kteří mimo jiné zhodnotili uplynulý rok ve spojitosti s pandemií, poděkovali všem hostům za podporu a vyzvali studenty gastronomie, aby se oboru věnovali, neboť má budoucnost a perspektivu v každé době.

Za SOU Domažlice tímto děkujeme ještě jednou paní Lankes-Müller z chamské pracovní agentury Bundesagentur für Arbeit, EURES za pozvání na tento veletrh a těšíme se na naši další spolupráci.

Za SOU Domažlice Mgr. Jana Bláhová

Budoucí kuchaři-číšníci se seznámili s novými trendy ve svém oboru na veletrhu HOGA Norimberku

Další obsah sekce