Na pozvání managera národního teamu AKC jsme se zúčastnili konkurzu na nové členy národního teamu AKC jako hosté. Čtvrtečního kola konkurzu na nového člena národního kuchařského teamu se konalo v ukázkové kuchyni Národního zemědělského muzea v Praze. Tuto kuchyni používá národní team k tréninku na vrcholné soutěže. Konkurzu se zúčastnili tři kuchaři a zadání bylo uvařit amuse-bouche, hlavní pokrm a dezert za použití kuřete z volného chovu. Všichni kuchaři byli značně nervózní a po dvou hodinách práce naservírovali postupně jednotlivá menu, která členové národního teamu hodnotili a ochutnávali. Po všech ochutnávkách si pozvali jednotlivě každého z kuchařů a konkrétně zhodnotili jejich práci a výrobky. V pátek proběhlo ještě jedno kolo konkurzu a poté oznámí manager teamu přijaté nové členy. Akce proběhla za celkem velké divácké kulisy a byla velmi poučná a zajímavá. Luboš Lucky Fiala