Ve středu 12.1. jsme se zúčastnili workshopu z projektu Plzeňského kraje. Já jsem pracoval se se dvěma studenty v kuchařské části, která byla zaměřena na filetování dravých ryb, pstruha lososovitého a sivena. Ve dvou různých kuchyních byla nejdříve vždy ukázka filetování a poté se z ryb vyráběli výrobky k rybímu menu. Šlo o tatarák, různé druhy předkrmů, různě upravené filety jako hlavní pokrm a zajímavé druhy ozdob z rybí kůže. Skupina číšníků zkoušela servis vína a jednoduchou obsluhou servírovali předkrm. Banketní obsluhou poté servírovali hlavní chod a vyšší formou banketní obsluhy flambováním servírovali dezert. Každý z účastníků měl možnost pracovat samostatně pod dohledem německého instruktora. S překladem pomáhali tlumočníci, jeden z Čechů studujících na škole a také mistři. Akce byla velmi pěkně zorganizovaná a pro učně určitě velmi přínosná. Luboš Fiala