Střední odborné učiliště Domažlice

Hrnečku vař 2019 na téma „Slepé vaření“.

Hrnečku vař 2019 na téma „Slepé vaření“.

Ve středu 13.března se uskutečnil na našem učilišti již 14.ročník soutěže Hrnečku vař 2019 na téma „Slepé vaření“.
Soutěže se zúčastnilo šest školních týmů ze šesti škol a to: HŠ Mariánské Lázně. HŠ Plzeň U Borského parku 3, SOŠ a SOU Horšovský Týn, VÚ, DDŠ, ZŠ, SŠ a ŠJ Hostouň a SOU Domažlice.
Soutěžící měli za úkol připravit tříchodové menu. Vše bylo plně v režii soutěžících mimo hlavního pokrmu, který byl dán, a to Vepřový závitek. Předkrm nebo polévku, přílohu k závitku a desert si soutěžící volili ze surovin, jež jsou ve spotřebním koši. Soutěžícím měli k dispozici cvičnou kuchyni včetně zařízení, ve které byli připraveny veškeré suroviny potřebné k přípravě pokrmů. Do soutěžní kuchyně kromě porotců paní Miroslavi Pitrové a pana Jakuba Herbrika neměl nikdo přístup. Celkový čas na přípravu menu měl žáci 2 hodiny. Poté své pokrmy servírovali porotě k odbornému posouzení.
Vítězem se letošního ročníku se stala Hotelová škola Plzeň U Borského parku 3. Na druhém místě se umístila Hotelová škola Mariánské Lázně a třetí místo obsadil domácí tým ze Středního odborného učiliště Domažlice.

Hrnečku vař 2019 na téma „Slepé vaření“.

Setkání s rodiči a studenty budoucích prvých ročníků

26.6.2023

od 16°° hodin pro obory

MECHANIK SEŘIZOVAČ, OBRÁBĚČ KOVŮ, STROJNÍ MECHANIK, TRUHLÁŘ

od 17°°hodin pro obory

KADEŘNÍK, KOSMETICKÉ SLUŽBY, KUCHAŘ-ČÍŠNÍK, PRODAVAČ, GASTRONOMIE