Ve středu 13.března se uskutečnil na našem učilišti již 14.ročník soutěže Hrnečku vař 2019 na téma „Slepé vaření“.
Soutěže se zúčastnilo šest školních týmů ze šesti škol a to: HŠ Mariánské Lázně. HŠ Plzeň U Borského parku 3, SOŠ a SOU Horšovský Týn, VÚ, DDŠ, ZŠ, SŠ a ŠJ Hostouň a SOU Domažlice.
Soutěžící měli za úkol připravit tříchodové menu. Vše bylo plně v režii soutěžících mimo hlavního pokrmu, který byl dán, a to Vepřový závitek. Předkrm nebo polévku, přílohu k závitku a desert si soutěžící volili ze surovin, jež jsou ve spotřebním koši. Soutěžícím měli k dispozici cvičnou kuchyni včetně zařízení, ve které byli připraveny veškeré suroviny potřebné k přípravě pokrmů. Do soutěžní kuchyně kromě porotců paní Miroslavi Pitrové a pana Jakuba Herbrika neměl nikdo přístup. Celkový čas na přípravu menu měl žáci 2 hodiny. Poté své pokrmy servírovali porotě k odbornému posouzení.
Vítězem se letošního ročníku se stala Hotelová škola Plzeň U Borského parku 3. Na druhém místě se umístila Hotelová škola Mariánské Lázně a třetí místo obsadil domácí tým ze Středního odborného učiliště Domažlice.