Střední odborné učiliště Domažlice

Soutěž ve stolování na téma „ První republika „

Soutěž ve stolování na téma „ První republika „

28. 1. 2015 jsme pořádali již 6. ročník regionální soutěže, tentokrát na téma „ První republika“. Účast škol byla v letošním roce rekordní. V sále MKS v Domažlicích soutěžilo 9 škol z Plzeňského a Karlovarského kraje. Zájem o spolupráci s naší školou a o výsledky soutěže projevilo rovněž Muzeum Gastronomie v Praze.

Odborná porota hodnotila vzhled tabulí, vystižení tématu, dekorace, připravené menu i inventář. Nakonec si ověřila i znalosti a připravenost soutěžících. Nejlépe obstála a 1. místo získala Střední škola živnostenská Sokolov s celkovým počtem 100 bodů. O jeden bod méně získalo domácí družstvo ve složení : Eliška Kozáková, Kateřina Zedníková a Barbora Divišová ze 3. ročníku oboru gastronomie , Angelika Beránková – druhý ročník obor kuchař-číšník a Radek Krčma – 3. ročník , obor kuchař-číšník. Bronzovou příčku obsadilo družstvo Hotelové školy z Mariánských Lázní.

„ Na soutěži mě mile překvapila stále stoupající úroveň tvořivosti žáků, nápadů i originality inventáře. Líbil se mi i způsob prostření se zajímavými dekoračními doplňky, např. stolek. I květinová výzdoba se nesla v duchu tématu. Zajímavá byla i meníčka. Nejhezčí měla Střední škola Rokycany,“ říká jedna z porotců, učitelka odborných předmětů , paní Jiřina Šlaisová.

Jsme rádi, že úroveň soutěže i připravenosti jednotlivých týmů každoročně stoupá, a proto se těšíme na další ročník.

Výsledková listina regionální soutěže 28.1.2015 – téma „ První republika „

ŠkolaPočet bodůPořadí
SŠ živnostenská Sokolov1001
SOU Domažlice992
Hotelová škola M.L.973
SOŠ a SOU Horšovský Týn894
SOU Toužim885
SŠ Rokycany886
SŠ Horažďovice877
Hotelová škola Plzeň868
SŠ Bor839
Soutěž ve stolování na téma „ První republika „

Setkání s rodiči a studenty budoucích prvých ročníků

26.6.2023

od 16°° hodin pro obory

MECHANIK SEŘIZOVAČ, OBRÁBĚČ KOVŮ, STROJNÍ MECHANIK, TRUHLÁŘ

od 17°°hodin pro obory

KADEŘNÍK, KOSMETICKÉ SLUŽBY, KUCHAŘ-ČÍŠNÍK, PRODAVAČ, GASTRONOMIE