Střední odborné učiliště Domažlice

Ahold Cup 2015 Ostrava

Ahold Cup 2015 Ostrava

Zúčastnění:                 Tomáš Sloup, Pavlína Vítkovičová G 2, Spillerová Pavla  G 3

                                    Tomáš Pivoňka, Veronika Strnadová KČ3

                                    Pod vedením UOV Bc. Miroslava Mana a Jiřího Menta.

Dne 4.2.2015 se konalo v Clarion Congress Hotel Ostrava v Ostravě Vítkovicích národní kolo soutěže AHOL CUP 2015. Toto národní kolo probíhalo za mezinárodní účasti škol z ČR, Francie a Polska. Žáci naší školy se po úspěšném regionálním kole propracovali až do celorepublikového kola a tam se rozhodně neztratili.

Pořadatelství soutěže zajišťovala AHOL střední odborná škola gastronomie, turismu a lázeňství se sídlem v Ostravě Vítkovicích a byli to velice příjemní a milí hostitelé. Soutěžilo se hned v několika disciplínách. Nejpočetnější zastoupení měli již tradičně barmani s přípravou after drinků a aperitivních nápojů. Vidět jsme mohli i práci baristů v přípravě kávy a kávových specialit, nově soutěžili teatrendři v přípravě čaje a nápojů z čaje.

Naše SOU Domažlice obsadilo do soutěže hlavní kategorii a to pětičlené družstvo kuchařů číšníků. Pro kuchaře byla soutěž ve všestrannosti. Poznávání skleniček a přiřazení nápojů byla pro naše soutěžící vcelku hračka. Dost nám pomohlo školení, které jsme absolvovali jako jediní v hotelovém baru u Dana Válka, jednoho z našich neznámějších barmanů.Poznávání masa byla v našem podání excelentní disciplína. Naši soutěžící byli téměř bezchybní a dokázali bez problémů říci i technologické postupy pokrmů. Rozhovor v cizím jazyce. Naši soutěžící zvládli stejně jako ostatní a velice dobře si vedli také při pouring testu (nalévání alkoholu od oka).Poslední dovednostní úkol bylo krájení cibule. Naše žáky poněkud zaskočila velikost cibulí a to se také projevilo při jejich krájení.

Celý tým se poté pustil do přípravy předkrmu. Připravili jsme kuřecí kousky ve schwarzvaldské šunce s tymiánem, bramborovo-hráškové pyré se smetanou a celerové kostky na karamelu s vinnou redukcí.Vše proběhlo bez výraznějších problémů. Odborná porota, které předsedal předseda asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kupec ocenila týmovou práci a čistotu provedení a u samotného pokrmu jeho složení a barevnost.

Při vyhlášení výsledků měli naši žáci ze sedmého místa upřímnou radost. Pro všechny účastníky to byla velká zkušenost a obrovským pozitivem je, že i naše škola dokáže být konkurenceschopná i na národní scéně. Výrazným oceněním naší školy byl i výběr naší žákyně Pavlíny Vítkovičové do mezinárodního týmu pro závěrečnou shov francouzského kuchaře Yves Ce Guévellou. Byla vybrána jako zástupkyně českých škol.

Svým profesionálním přístupem jsme jasně potvrdili vysokou kvalitu námi nabízených služeb a připravenost našich absolventů.

Vypracoval UOV Miroslav MAN a Jiří Ment

Pavlína Vítkovičová při práci s francouzským kuchařem při jeho závěrečné show

Ahold Cup 2015 Ostrava

Nástup žáků 1. září 2022

Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640
Prokopa Velikého 640, 344 01 Domažlice
Do budovy školy Prokopa Velikého 640 na teorii nastupují ve čtvrtek
1. září 2022 v 8:00 hod. žáci těchto tříd:
M2.S (mechanik seřizovač)
M3.K (mechanik seřizovač, kosmetické služby)
K3.B (obráběč kovů)
S3.T (strojní mechanik, truhlář)
K2. (kosmetické služby)
K2.A (kadeřník)
D2.P (kuchař – číšník, prodavač)
Na odborný výcvik na jednotlivé úseky dle oborů vzdělání nastupují
ve čtvrtek 1. září 2022 v 8:00 hod. žáci těchto tříd:
K2.B (obráběč kovů)
S2.T (strojní mechanik, truhlář)
M4.K (mechanik seřizovač, kosmetické služby)
K3.A (kadeřník)
D3.C (kuchař -číšník)
Veškerá potvrzení o studiu, na úřad práce, na sociální dávky aj. potvrdíme žákům 1. ročníků
nejdříve v den nástupu 1. září 2022 po zahájení nového školního roku prostřednictvím
třídních učitelů.
Přihlášky ke stravování a ISIC karty v kanceláři vedoucí školního stravování Vladimíry
Kopecké č. dveří 77 v 1. patře ekonomického úseku nebo e-mailem: stravovani@soudom.cz
V Domažlicích 15.6.2022 Mgr. Zdeňka Buršíková
ředitelka SOU Domažlice