Střední odborné učiliště Domažlice

Gastronomie L0+H

Absolventi ovládnou kuchařské a číšnické řemeslo, zároveň rozvinou svůj podnikatelský potenciál a získají maturitu. To vše prostřednictvím čtyřletého oboru gastronomie na SOU Domažlice. Díky rozšířené výuce jazyků a ekonomie získá absolvent oboru gastronomie kuchařské a kulinářské dovednosti a znalosti, které mu umožní široké možnosti na trhu práce. Uplatnění kromě jiného najde i na manažerských pozicích v hotelích a restauracích. Čtyřleté studium a načerpané znalosti navíc usnadní absolventovi v budoucnu své vlastní podnikatelské záměry. Udělá z něj odborníka, který kromě samotné chuti a přípravě jídla porozumí v širším kontextu i jeho nepostradatelné estetické stránce.

Kurzy z absolventů udělají mistry za barem, v kavárně a rautu

Pestrost a široký rozsah studijního oboru gastronomie na SOU Domažlice je podpořen i řadou odborných kurzů, které zvýší dovednosti a rozhled absolventa. Výstupem jednotlivých kurzů je osvědčení o jejich absolvování. 

  • baristický kurz ze žáků a studentů udělá experty, kteří kávě a její přípravě skutečně rozumějí
  • s barmanským kurzem absolventi oslní přípravou míchaných nápojů
  • kurz studené kuchyně z nich udělá profesionály, které nesmí postrádat žádný raut
https://youtube.com/watch?v=eT0bKJP3_yw%3Fwmode%3Dopaque%26rel%3D0

Díky certifikátu IES se firmy o absolventy poperou

Praktické a teoretické znalosti, maturita, výborná znalost cizích jazyků z absolventů oboru gastronomie na SOU Domažlice dělá “cenné zboží”, po kterém lační nejen tuzemští zaměstnavatelé, ale i zaměstnavatele v Německu. A právě do zahraničí budou mít budoucí gastronomové dveře otevřeny díky mezinárodnímu certifikátu IES (international education society), který je v bezpočtu zemích zárukou kvalitního odborného vzdělání. SOU Domažlice je jednou z mála škol v Plzeňském kraji, která svým absolventům tento mezinárodní certifikát – tedy i výhodu na trhu práce – garantuje.

Setkání s rodiči a studenty budoucích prvých ročníků

26.6.2023

od 16°° hodin pro obory

MECHANIK SEŘIZOVAČ, OBRÁBĚČ KOVŮ, STROJNÍ MECHANIK, TRUHLÁŘ

od 17°°hodin pro obory

KADEŘNÍK, KOSMETICKÉ SLUŽBY, KUCHAŘ-ČÍŠNÍK, PRODAVAČ, GASTRONOMIE