Absolventi ovládnou kuchařské a číšnické řemeslo, zároveň rozvinou svůj podnikatelský potenciál a získají maturitu. To vše prostřednictvím čtyřletého oboru gastronomie na SOU Domažlice. Díky rozšířené výuce jazyků a ekonomie získá absolvent oboru gastronomie kuchařské a kulinářské dovednosti a znalosti, které mu umožní široké možnosti na trhu práce. Uplatnění kromě jiného najde i na manažerských pozicích v hotelích a restauracích. Čtyřleté studium a načerpané znalosti navíc usnadní absolventovi v budoucnu své vlastní podnikatelské záměry. Udělá z něj odborníka, který kromě samotné chuti a přípravě jídla porozumí v širším kontextu i jeho nepostradatelné estetické stránce.
Kurzy z absolventů udělají mistry za barem, v kavárně a rautu
Pestrost a široký rozsah studijního oboru gastronomie na SOU Domažlice je podpořen i řadou odborných kurzů, které zvýší dovednosti a rozhled absolventa. Výstupem jednotlivých kurzů je osvědčení o jejich absolvování.
- baristický kurz ze žáků a studentů udělá experty, kteří kávě a její přípravě skutečně rozumějí
- s barmanským kurzem absolventi oslní přípravou míchaných nápojů
- kurz studené kuchyně z nich udělá profesionály, které nesmí postrádat žádný raut
Díky certifikátu IES se firmy o absolventy poperou
Praktické a teoretické znalosti, maturita, výborná znalost cizích jazyků z absolventů oboru gastronomie na SOU Domažlice dělá “cenné zboží”, po kterém lační nejen tuzemští zaměstnavatelé, ale i zaměstnavatele v Německu. A právě do zahraničí budou mít budoucí gastronomové dveře otevřeny díky mezinárodnímu certifikátu IES (international education society), který je v bezpočtu zemích zárukou kvalitního odborného vzdělání. SOU Domažlice je jednou z mála škol v Plzeňském kraji, která svým absolventům tento mezinárodní certifikát – tedy i výhodu na trhu práce – garantuje.